Get Adobe Flash player  This page requires Flash Player version 11.4.0 or higher.

Wouter Keppel
drummer

Als jochie van veertien kreeg Wouter al belangstelling voor slagwerk en de power die uit de drums kwamen. Via gelegenheidsbandjes op school speelde hij al snel samen met andere muzikanten. Geleidelijk ging de interesse steeds meer naar de lichte muziek (jazz, fusion, latin) en deed zich de kans voor om met getalenteerde jonge muzikanten te jammen in Muziekcafe Birdland in Alkmaar. Daar leerde hij onder leiding van Jimmy Karakusevic improviseren en de vrijheid in de muziek te voelen. Later deed hij invalwerk bij o.a. “Soulfingers”, “Steengoed” en diverse projecten waaronder “Mo’s Better Funk”. Het contact met “de jongens uit Den Helder” kwam door het project “Posthumus en Co” waarin covers omgezet waren met eigen Nederlandstalige teksten. Via thema-avonden in café Bartender belandde hij uiteindelijk in “Bartender Funktrain”, waarmee naast eigen repertoire ook diverse projecten werden gedaan. Naast “Funktrain” is “Connected” ontstaan om een breed repertoire aan te kunnen bieden. Hiermee ontstond voor Wouter een mooie nieuwe uitdaging om zich in diverse andere stijlen te ontwikkelen.

Paul Marquering
toetsenist

Paul begon rond 1980 in een dansorkest te Den Helder, waarna rond 1985 met o.a. Fred Hurkmans werd gestart in “Dr. Bobbs”. Dit was een formatie die zelf gecomponeerde jazz rock style nummers uitbracht en ten gehore bracht. In nagenoeg dezelfde periode speelde hij de vleugel bij de “Northland Big Band” uit Den Helder en het allround orkest “Swift”. Hierna kwam hij bij de formatie “Flash Back”, die top 100 bracht. Tijdens deze periode, en nadat deze formatie was gestopt, heeft hij diverse jaren opgetreden met Jan Hartman en Dick Remmelink (ex. “Exeption”). Vervolgens kwam in 1996 het verzoek om mede te starten met “Bartender Funktrain” waarvan hij nog steeds deel uit maakt. Naast “Bartender Funktrain” treedt hij voornamelijk op met Frans en Ruud Lewakabessy en Wouter Keppel waarmee zij een breed repertoire ten gehore brengen. Verder wordt af en toe ingevallen bij o.a. “Soulwater”.

Mark Janssen
percussionist

Van jongs af aan is Mark altijd al gek geweest van latin en reggae muziek en dan met name het slagwerk (ritme-instrument). Later,onder invloed van zijn oudere broers en zus, begon hij soul en funk ook leuk te vinden. Na heel wat uurtjes op zijn kamertje muziek luisteren en mee trommelen, werd hij een keer gevraagd om bij een paar vrienden in een bandje te spelen als percussionist. Er werd van alles gespeeld, het ging van pop naar country, van reggae terug naar rock etc. Daarna heeft hij nog een paar jaar in “Memory Express” gespeeld, een bruiloften-, partijen- en Indische-avonden band. Tussendoor speelde hij ook nog eens in een reggae band. Vervolgens werd hij door Frans Lewakabessy gevraagd om mee te doen met akoestische thema avonden in zijn kroeg, de Bartender. Daar zaten allemaal muzikanten in waar hij in zijn jeugd altijd tegenop had gekeken. Kort daarop is “Bartender Funktrain” ontstaan, en van daar uit weer wat andere side bands zoals onder andere “Tiga” en “Lima”. Voor Mark blijft het altijd weer een feest om met “Connected” of “Bartender Funktrain” on route te gaan. Want lekker grooven en mensen vermaken is zijn ding!

Andy de Ronde
gitarist

Op 12-jarige leeftijd is Andy zo’n beetje begonnen met gitaarspelen. Hij leerde de elektrische gitaar kennen doordat zijn broer er één had en hij daar soms op ging spelen, wanneer zijn broer even weg was. De liefde voor het instrument was vanaf toen eigenlijk meteen begonnen en sindsdien heeft hij het niet meer losgelaten. Hij is met allerlei bandjes in de weer geweest. De bands waarin hij heeft gespeeld zijn o.a. "Beggars-Level", "Expression", "Nightbirds", "Memory Express" (toen al met Mark Janssen), "The Chant" met o.a. Patrick van Hooijdonk en broer Rick de Ronde, "Soul Survivor", “Time To Play” & blues/rockband “Stone Soaked”. De muzikale voorkeur loopt nogal uiteen waardoor een brede interesse is ontstaan op de gitaar. Op zoek naar een muzikale uitdaging kwam hij in aanraking met “Connected”. Naast “Connected” speelt Andy ook in de “Early years” Dire Straits coverband “Straits 78” en akoestisch duo “Andy & Saskia”. Gitaren zijn zijn grote passie en hij vindt praktisch alles wat ermee te maken heeft prachtig!

Suzanne Wisgerhof
zangeres

Zangeres Suzanne Wisgerhof heeft vóórdat ze bij “Connected” begon meerdere formaties gehad. Zoals onder andere “Cover On” en “S&M Acoustic”. Inmiddels zingt ze zo’n vijf jaar en was ze in 2014 winnend finalist van het zangconcours in Hotel Den Helder. Bij “Connected” laat ze nogmaals horen dat dit geheel terecht was! Voor Suus was het compleet nieuwe repertoire van “Connected” wel even wennen en was het hard werken om zich alle nummers eigen te maken. Ze ziet het echter ook als een leuke nieuwe uitdaging. Ze is erg kritisch voor zichzelf maar dat werpt dan ook weer merkbaar de vocale vruchten af! Samen met de jongens van “Connected” slaat ze dan ook deze weg in om een hoop gezellige optredens te gaan verzorgen!!

Rudy Lewakabessy
bassist

Rudy Lewakabessy was de laatste van al zijn broers die een instrument begon te spelen, namelijk de basgitaar! En dat allemaal dankzij zijn broer Herman. Hij speelde onder andere met zijn broers John en Adrie in een poprockband genaamd “Protect”. Daarna heeft hij nog heel even met zijn vader mogen spelen die een fantastische Hawaï gitarist was. Later speelde hij in verschillende bands. Hij speelde onder andere in: “Soul Men’s Party” en “Bartender Funktrain”. Dit deed hij met zijn broer Frans. Ook speelde hij in: “Monte Negro”, “Exotica Tropical”, “The Youngers” en nog wat andere bands. Hij maakte hierdoor kennis met zeer getalenteerde muzikanten waaronder: Willem Swikker, Jean Louis van Dam, Jarmo Hoogendijk en Ronald Sai-A-Tjin.